Plek Setup

Vad är en Plek Setup?

En Plek Setup är en genomgång av ditt instrument av erfarna tekniker där vi använder en avancerad CNC-styrd verkstadsmaskin anpassad för gitarrer och andra stränginstrument (Plek Station) för att mäta upp och åtgärda problem med det. Instrumentet mäts under verkliga spelförhållanden, dvs när strängarna är belastade, varpå dragstången justeras tills den är optimalt inställd. Sedan korrigeras bandstavar, sadel och strängpositioner maskinellt med en noggrannhet på 1/100 mm. Utöver detta så oljar vi in greppbrädan, polerar band samt ser till att ditt instrument intonerar så bra som möjligt. Allt detta för att ditt instrument ska kännas och låta så bra som möjligt när du spelar.

PLEK Setup

Plek Setup

- Justering av dragstången

- Slipning & polering av band

- Inoljning av greppbräda

- Justering stränghöjd & översadel

- Intonering

- För gitarr ingår nya strängar

2600:-

Eventuell returfrakt tillkommer med 250:-

PLEK Setup med ombandning

Plek Setup med ombandning

- Ombandning

- Byte av översadel

- Plek Setup

4600:-

För rostfria band tillkommer 300:-

Eventuell returfrakt tillkommer med 250:-

Därför Plek Setup!

Spelbarhet är ofta den faktor som avgör om du som musiker föredrar ett instrument före ett annat. Hur instrumentet intonerar, om det skorrar på vissa strängar, toner och band, om stränghöjden känns för hög eller för låg — allt är av betydelse.

En Plek Setup åtgärdar dessa problem med ditt instrument och maximerar spelbarheten.

Har du frågor om Plek Setup, vänligen se vår Q&A om svaret finns där. Annars är du naturligtvis välkommen att kontakta oss på Sweden Guitarworks så ska vi göra vad vi kan för att besvara dem.