FAQ


1. Vad är en PLEK setup?

En PLEK setup är en genomgång av ditt instrument av erfarna tekniker. I kombination med en avancerad datorstyrd verkstadsmaskin anpassad för gitarrer och andra stränginstrument (PLEK station) mäter vi upp och åtgärdar problem med en tolerans på 0.01 mm. Instrumentet mäts under verkliga spelförhållanden, dvs, när strängarna är belastade, sedan korrigeras bandstavar, sadel och strängpositioner.

2. Kan alla instrument PLEK:as?

De flesta stränginstrument går att PLEK:a, både akustiska och elektriska. Undantag är: för slitna (låga) band, då kan även ett bandbyte (PLEK setup med ombandning) behövas, samt instrument med ”true temperament” och ”fanned frets”. Om du är osäker, kontakta oss på Sweden Guitarworks.

3. Mina band är för slitna vad händer då?

Om banden är allt för slitna kan dom behöva bytas. Vi rekommenderar då en ”PLEK setup med ombandning”, om du är osäker, kontakta oss på Sweden Guitarworks. Om du redan har skickat ditt instrument till oss och vi upptäcker att bandstavarna är allt för nötta för att genomgå en PLEK setup så hör vi av oss till dig.

4. Vilka strängar ingår som standard om jag inte skickade med egna?

Vid service hos Sweden Guitarworks ingår alltid strängar, detta för att kunna garantera att instrumentet spelar så bra som det kan. Om du inte skickar med egna favorit-strängar (lägg dom i så fall i caset när du skickar ditt instrument) använder Sweden Guitarworks sina egna specialbeställda strängar som är noga utvalda av våra tekniker. Vi köper in våra strängar direkt från fabriken och säljer inte dessa separat.

5. Hur lång tid tar det?

En setup hos Sweden Guitarworks tar normalt 2 till 5 dagar.

6. Hur packar jag mitt instrument?

Det är viktigt att du packar ditt instrument noga. Börja med att lossa på strängarna, lägg något mjukt mellan strängar och greppbräda, lägg instrumentet i sitt hårda case och slå in caset i bubbelplast eller kartong. Prata med din fraktleverantör om det säkraste sättet att skicka instrumentet. Du kan också titta på dessa instruktionsfilmer om hur man bäst packar sitt instrument här.

7. Vem betalar frakten?

Du som kund betalar frakten till Sweden Guitarworks verkstad i Umeå och Sweden Guitarworks betalar betalar frakten tillbaka till dig igen. Det betyder att det är du som kund som är ansvarig för att försändelsen kommer till oss på adressen som anges vid beställningen och att det är vi som garanterar att ditt instrument kommer tillbaka till dig i perfekt skick.

8. Kan jag lämna in och hämta mitt instrument direkt på Sweden Guitarworks verkstad i Umeå?

Ja, om du hellre vill lämna in ditt instrument till oss personligen eller med bud så går det bra. Vi lämnar dock aldrig ut något instrument utan att kunden eller budet legitimerar sig. Adress: Sweden Guitarworks, Lärlingsgatan 41, 904 22 Umeå, Sweden

9. Jag är inte nöjd med jobbet vad gör jag?

Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med det jobb som Sweden Guitarworks har gjort, skickar du tillbaka instrumentet igen och vi kommer då att åtgärda problem utan extra kostnad om problemet beror på att vi har missuppfattat ditt önskemål. I annat fall debiteras detta som en ”Säsongsjustering”