FAQ


Vad är en PLEK setup?

En PLEK Setup är en genomgång av ditt instrument av erfarna tekniker. Vi använder en avancerad CNC styrd verkstadsmaskin anpassad för gitarrer och andra stränginstrument (PLEK station) för att mäta upp och åtgärda problem med en tolerans på 0.001 mm. Instrumentet mäts under verkliga spelförhållanden, dvs, när strängarna är belastade, sedan korrigeras bandstavar, sadel och strängpositioner. Utöver detta så rengör vi greppbräda, polerar band samt ser till att ditt instrument intonerar så bra som möjligt. Allt detta för att ditt instrument ska kännas och låta så bra som möjligt när du spelar.

Kan alla instrument PLEK:as?

De flesta stränginstrument går att PLEK:a, både akustiska och elektriska. Undantag är: om banden är för slitna (låga) — då kan även ett bandbyte (PLEK Setup med ombandning) behövas, samt instrument med ”true temperament” eller ”fanned frets”. Om du är osäker, kontakta oss på Sweden Guitarworks.

Mina band är för slitna vad händer då?

Om banden är allt för slitna behöver de bytas. Vi gör då en ”PLEK Setup med ombandning”. Om du är osäker, beställ då en PLEK Setup och skicka ditt instrument till oss så hör vi av oss till dig om vi tycker bandstavarna måste bytas. Lägg även till under övrigt att du eventuellt tror att bandstavarna måste bytas när du gör beställningen.

Vilken storlek på bandstavarna använder ni?

Har du inte specificerat under övrigt vilken storlek på bandstavar du vill ha när du gör en beställning, så sätter vi dit liknande band som när gitarren var ny.

Kan jag få rostfria band?

Ja, vi har lång erfarenhet av att banda med rostfria band. Det kostar 300:- extra att få rostfria band.

Byter ni översadel i samband med en PLEK eller ombandning?

Om vi anser att översadeln är för sliten byter vi ut den utan extra kostnad. Vi använder samma material som den gamla sadeln så länge du som kund inte specificerat något annat material under övrigt när du gör beställningen.

Gör ni andra typer av reparationer än de som nämns på hemsidan?

Ja, eftersom vi är en fullservice gitarrverkstad så gör vi gör jobb som ex. helrenoveringar, omlackeringar & elektronikjobb. Lämnar du in ditt instrument för PLEK Setup eller ombandning men även vill ha andra saker fixade på ditt instrument så skriv in det under övrigt när du gör beställningen så återkommer vi med ett kostnadsförslag innan vi sätter igång. För övriga kostnadsförslag så är du välkommen att maila, ringa eller komma förbi verkstan.

Hur lång tid tar det?

En PLEK Setup hos Sweden Guitarworks tar normalt 2 - 5 arbetsdagar. En ombandning tar normalt 5 - 9 arbetsdagar.

Hur packar jag mitt instrument?

Det är viktigt att du packar ditt instrument noga. Börja med att lossa på strängarna; lägg något mjukt mellan strängar och greppbräda; lägg sedan instrumentet i sitt hårda case och slå in caset i bubbelplast eller kartong. Prata med din fraktleverantör om det säkraste sättet att skicka instrumentet. Du kan också titta på dessa instruktionsfilmer om hur man bäst packar sitt instrument för att skicka det.

Vem ansvarar för frakten?

Du som kund betalar och ansvarar för frakten till Sweden Guitarworks verkstad i Umeå. Till en extra kostnad av 250:- ansvarar Sweden Guitarworks för och ordnar med returfrakten tillbaka till dig igen. Det betyder att det är du som kund som är ansvarig för att försändelsen kommer till oss på adressen som anges vid beställningen och att det är vi som garanterar att ditt instrument kommer tillbaka till dig i perfekt skick.

Kan jag lämna in och hämta mitt instrument direkt på Sweden Guitarworks verkstad i Umeå?

Ja, om du hellre vill lämna in ditt instrument till oss personligen eller med bud så går det bra. Vi lämnar dock aldrig ut något instrument utan att kunden eller budet legitimerar sig. Adress: Sweden Guitarworks, Lärlingsgatan 41, 904 22 Umeå, Sweden. Våra öppettider är måndag - fredag: 11 - 18.

Jag har ingen aning om vad som behöver åtgärdas på mitt instrument.

Beställ en PLEK Setup skicka gitarren till oss. Beskriv under övrigt när du gör beställningen vad det är som inte känns bra med ditt instrument. Vi hör av oss innan vi börjar om det är något mer än PLEK som krävs för att få ditt instrument i så bra skick som möjligt.